Úvod > Laboratoř
+ Zobrazit postranní panel - Skrýt postranní panel

Laboratoř

O co jde?

Laboratoř Nadace Vodafone je akcelerační program pro neziskovky a sociální podniky, které využívají technologie pro pozitivní změny ve společnosti a mají ambici oslovit a získat řádově tisíce uživatelů.

Tvůrci zajímavých společensky prospěšných nápadů si mohou v Laboratoři ověřit, zda jsou jejich vize životaschopné a zda si jejich technologická řešení najdou platící zákazníky.

Laboratoř pomáhá najít vhodné nastavení a ověřit zájem trhu, aby se projekty mohly stát finančně udržitelnými. Účast v Laboratoři je vhodná pro projekty ve fázi projektového záměru, beta verzi nebo projekty, které mají nízký dopad a potřebují restart.

Máte nápad?

Díky sérii workshopů, mentoringu, průběžným finančním odměnám a experimentům postaveným na metodice Lean Startup přizpůsobené pro společenské inovace, můžete svůj projekt otestovat a upravit dřív, než do něj vložíte spoustu energie, času a peněz.

Do programu bude na začátku vybráno dvacet společenských projektů, které změří své síly. Půlroční účast v Laboratoři ukáže, jaký projekt je schopen obstát na trhu a u jakého proběhl největší pokrok. Laboratoř se koná ve spolupráci s Impact Hubem Praha (pracovní prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání).

Více informací o programu najdete zde.