Cena Via Bona 2016: začíná hlasování o příběh, který nejvíce zaujal veřejnost

Na přelomu srpna a září vybrala komise porotců složená ze zástupců firem, společností, neziskových organizací, novinářů a odborné veřejnosti letošní finalisty v kategoriích Srdcař, Mladý srdcař, Mecenáš, Věrný dárce, Dobrá firma a Závěť pomáhá. V každé kategorii vybírali členové poroty z celkového počtu 147 nominací 3 příběhy finalistů, ze kterých vzejde jeden vítěz.

Sedmým oceněním je Cena veřejnosti. O vítězi této kategorie rozhoduje hlasováním široká veřejnost. Vybírat lze z 15 nominovaných příběhů, a to na stránkách Nadace Via. Hlasování bude probíhat měsíc, konkrétně do 7. října.

„Hlasování veřejnosti je speciálním ocenění v rámci letošní Ceny Via Bona, jehož cílem je inspirovat k dobročinnosti širokou veřejnost. Jak totiž ukazují nominované příběhy, filantropem může být kdokoli. Každý můžeme přispívat ke zlepšení života okolo nás a darovat svůj čas, zkušenosti, energii či peníze pro dobrou věc,“ shrnuje programová manažerka Nadace Via Jarmila Cihlářová. „Svým hlasem tak mohou lidé ocenit dobročinnost a poděkovat těm, kteří pomáhají druhým,“ dodává.

Nadace Via udělila Cenu Via Bona poprvé v květnu roku 1998 s cílem obnovit zpřetrhanou tradici filantropie v České republice. Cenu pořádá Nadace Via pod záštitou Velvyslanectví USA. Letošní předání cen proběhne během slavnostního večera 19. října v Praze.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.