Úvod > Programy > Vpohybu
+ Zobrazit postranní panel - Skrýt postranní panel

Vpohybu

Rozjeďte svůj projekt s programem Vpohybu Nadace Vodafone, který podporuje mladé nadšence, jejichž nápady a kreativita mají pozitivní dopad na širší komunitu. V roce 2015 jsme mezi projekty Vpohybu rozdělili až 2,5 milionu korun.

HARMONOGRAM PRO PŘIHLÁŠKY 2016:

Pro uzávěrku přijímání Žádostí, vyhlášení výsledků a zahájení realizace Projektů pro jaro 2016 je stanoven následující časový harmonogram:

31. května 2016: uzávěrka Žádostí

1.- 17. června 2016: 1. kolo hodnocení Žádostí

20.- 22. června 2016: 2 kolo hodnocení Žádostí – osobní pohovory

29. června 2016: vyhlášení Příjemců, podpisy Smluv o poskytnutí nadačního příspěvku a realizace školení „Jak vést Kampaň a jak administrovat Projekt“

1. červenec 2016 – 30. červen 2017: realizace Kampaní Příjemců

1. červenec 2016 – 31. prosinec 2017: realizace Projektů Příjemců

ZMĚNY V PRAVIDLECH

Novinkou je, že minimální čáska, o kterou u nás můžete žádat, je 100 000 korun. Přesněji, 50 000 korun musíte vybrat pomocí crowdfundingu a dalších 50 000 korun vám po úspěšném crowdfundingu přidáme my. O podporu se můžou hlásit skupiny lidí do 26 let, nebo nestátní neziskovky vedené lidmi do 30 let. Podívejte se, jestli splňujete i další Podmínky programu. Právní podmínky najdete zde: Právní podmínky Vpohybu 2016.

PŘIHLASTE SE

Formulář žádosti pro aktuální ročník najdete ZDE.

OD PŘIHLÁŠKY K REALIZACI

• Přihlásíte se.
  • Vaši žádost bodově ohodnotí 3 odborníci z neziskového sektoru.
  • Zúčastníte se ústních pohovorů.
  • Správní rada Nadace Vodafone rozhodne o podpoře vašeho projektu.
  • Podepíšete s námi smlouvu.
  • Dostanete příspěvek na vedení crowdfundingové kampaně ve výši 10 000 Kč.
  • Realizujete 45denní kampaň na hithit.com a webu Nadace Vodafone.
  • Úspěšně vyberete cílovou částku a Nadace ji zdvojí.
  • Můžete se pustit do realizace projektu.

Pořád nevíte, co byste mohli podniknout? Pusťte si video našeho mentora Ondřeje Kobzy:

8XlEneT9pNo

INSPIRUJTE SE

Podpořili jsme filmové, divadelní a jiné festivaly, různé ekologické aktivity, happeningy ve veřejném prostoru, iniciativy za obnovu veřejných prostranství, undergroundové galerie a další aktivity. Hvězdy minulých ročníků Vpohybu jsou např. projekty Probuďme lázně k životu, #prsakoule, muzeum filmu NaFilm nebo Pracovna v parku a Radlická kulturní sportovna (za tímto skvělým projektem, proměny staré nádražní haly na prostor pro swingové večery i kurzy Krav Maga, stojí parta, která je i tváří naší letošní kampaně).

PORADÍME VÁM

Máte rychlý dotaz? Podívejte se na rychlé FAQ_Vpohybu nebo napište Michaele Rázgové z Nadace na michaela.razgova@vodafone.com.
Pokud již máte žádost z 90 procent vyplněnou, můžete nám ji poslat ke konzultaci na tento e-mail: vpohybu@vodafone.cz. My se vám ozveme a spolu žádost probereme.

NĚCO NAVÍC PRO PŘIPRAVENÉ

Pošlete nám svou přihlášku do neděle 15. května a my vás rovnou nominujeme do soutěže o místo v letní škole crowdfundingu pro kulturní a umělecké projekty, který připravuje Hithit a Pracovna.

Co můžete získat:
– hromadu znalostí o crowdfundingu (sociální sítě, tvorba videa, PR, plánování…)
– členství ve sdílené kanceláři Pracovna
– osobní setkání s autory úspěšných kampaní (třeba  NaFilm nebo Pracovna v parku)
Detaily kdo s kým a kde najdete na webu http://pracovna.cz/letniskola/

letni skola crowdfundingu

Partnerem programu Vpohybu Nadace Vodafone je:

Logo Hithit