Vpohybu

Více než 10 let podporujeme mladé lidi v tom, aby přicházeli s nápady, jak zlepšit prostředí, ve kterém žijí. Projekty mají široký tematický záběr od kultury, ekologie, zdraví a pomoci lidem se zdravotním postižením po kultivaci měst a obcí. Minimální rozpočet projektu je 100 000 Kč, přičemž alespoň polovinu cílové částky musí realizátoři projektu získat crowdfundingovou kampaní. Celkem jsme touto cestou podpořili už přes 400 projektů. V roce 2016 investuje Nadace Vodafone do iniciativ mladých lidí až 2,5 milionu korun.

Pro koho je program určen

• neformální skupiny lidí do 26 let a
  • nestátní neziskové organizace vedené lidmi do 30 let,

které plánují nebo již realizují akce pro veřejnost nebo jakkoli zlepšují život ve svém okolí.

Kritéria a podmínky

Kritéria hodnocení žádostí

• Soulad cílů projektu s cíli programu
  • Přínos projektu
  • Hospodárnost
  • Realizovatelnost
  • Stanovení kritérií úspěchu
  • Motivace měnit svět k lepšímu

Podmínky realizace

• Minimální rozpočet projektu je 100 000 Kč.
  • Polovinu cílové částky musí získat realizátoři projektu od veřejnosti prostřednictvím crowdfundingu na serveru Hithit.cz/NadaceVodafone. Kampaň každého z projektů trvá 45 dní a její termín si volí realizátoři projektu sami.
  • 1 měsíc od ukončení projektu odevzdávají realizátoři závěrečnou zprávu.
  • Právní podmínky programu Vpohybu Nadace Vodafone 2016 ke stažení zde.

Průběh a harmonogram

Žádosti se podávají prostřednictvím online formuláře, jehož nedílnou součástí je příloha s popisem projektu. Žádosti přijímáme do půlnoci 31. května 2016. Hodnocení žádostí je dvoukolové. V prvním kole hodnotí žádosti externí hodnotitelé podle předem stanovených kritérií. V druhém kole prezentují žadatelé projekty před porotou, která vybere nápady s největším potenciálem. Tito finalisté získají podporu formou školení v oblastech projektového vedení, marketingu či PR a vklad ve výši 10 000 Kč na svou kampaň na Hithitu. Prostřednictvím crowdfundingu, neboli komunitního financování, musí žadatelé vybrat minimálně polovinu částky potřebné na realizaci projektu. Ta je individuální, žadatelé si ji stanoví vždy sami. Druhou polovinu po úspěšné kampani přidá Nadace Vodafone. Realizace projektů musí být ukončená do 31. prosince 2017 a měsíc od ukončení projektu odevzdávají realizátoři závěrečnou zprávu.

Časový harmonogram:

31. května 2016 uzávěrka žádostí
1.- 17. června 2016 1. kolo hodnocení žádostí
20.- 22. června 2016 2. kolo hodnocení žádostí – osobní pohovory
29. června 2016 vyhlášení příjemců, podpisy smluv o poskytnutí nadačního příspěvku a realizace školení „Jak vést kampaň a jak administrovat projekt“
1. červenec 2016 – 30. červen 2017 realizace kampaní příjemců
1. červenec 2016 – 31. prosinec 2017 realizace projektů příjemců
Do 1 měsíce od ukončení projektu závěrečná zpráva

Kontakty k programu

Kontaktní osobou programu Vpohybu je Michaela Rázgová.

Máte rychlý dotaz? Podívejte se do FAQ nebo napište Michaele Rázgové na e-mail michaela.razgova@vodafone.com

Pokud již máte žádost z 90 procent vyplněnou, můžete ji poslat ke konzultaci na tento e-mail: vpohybu@vodafone.cz. My se vám ozveme a žádost spolu projdeme.

Michaela Rázgová

Programová manažerka