Úvod > Programy > Vpohybu > Podpořte svým hlasem projekt, který se vám líbí
+ Zobrazit postranní panel - Skrýt postranní panel

Podpořte svým hlasem projekt, který se vám líbí

• Podpořte zajímavé projekty, které se ucházejí o váš hlas.
  • Pokud stanovený počet hlasů získají, Nadace jim udělí grant.
  • Tak neváhejte a dejte hlas projektu, který vás zaujme.

Právě můžete hlasovat

Hlasování teprve proběhne

Hlasování již proběhlo

• Summer Job

Autor : Vojtěch Jurásek a Tereza Demlová

Summer Job

TzVG0Z7p3A4

Nezištná pomoc druhým lidem, kdy do pěti obcí na Broumovsku (Martínkovice, Otovice, Božanov, Šonov, Křinice) přijede cca 140 mladých lidí z celé ČR na týdenní dobrovolnickou brigádu – to je hlavní myšlenka projektu Summer Job. Mladí budou pomáhat jednotlivým lidem i obcím (pomoc na stavbě, štípání dříví, úprava domů a zahrad, obecního majetku atd.). Každý večer na účastníky i místní obyvatele čeká zajímavý kulturní program – divadlo, koncert, beseda, ples.  Akce se koná v červenci 2015. Více na www.summerjob.naplno.net

• Workshop Nižbor

Autor : Nezevli jen tak, o.s.

Workshop Nižbor

TzVG0Z7p3A4

Pořadatel projektu – občanské sdružení „Nezevli jen tak“ si klade za cíl oživování veřejného prostoru skrze drobné zásahy vzniklé ve spolupráci studentů architektury a místních občanů. Díky nim vzniknou v Nižboře z lokálních zdrojů drobné projekty na oživení veřejného prostoru kolem Berounky.
    Celá akce se ponese v duchu „Rozmarného léta“ podle knihy od V. Vančury. Studenti k výrobě objektů použijí hlavně vrbové proutí z okolí řeky, dřevěné palety a další recyklovatelný odpad od místních firem a z okolí. Během workshopu proběhne doprovodný kulturní program, jako divadlo nebo koncert. Studenti budou pracovat v týmech, místní dostanou možnost aktivně se do práce na projektech zapojit. Cílem je motivovat obyvatele Nižbora k vlastní aktivitě a zájmu o veřejný prostor obce, ve které žijí.
    www.nezevli.cz/workshop-nizbor-2015/

• Pojďte s námi do prostoru

Autor : Skautský institut A. B. Svojsíka

open-arrow

Pojďte s námi do prostoru

TzVG0Z7p3A4

Naší vizí je veřejný prostor, kde se cítíme dobře. Chceme, aby se lidé nebáli zlepšovat kvalitu svého okolí.  Klademe si za cíl zorganizovat workshopy a vycházky v různých regionech ČR, které budou inspirovat a podporovat k činnosti. Také vytvářet celorepublikové výzvy a metodické materiály a konkrétní programy, které se mohou realizovat s dětskými kolektivy. Jsme skauti a chceme se podílet na zlepšování veřejného prostoru se všemi a pro všechny. Naším cílem je v následujícím roce nastartovat takovou platformu, která by poskytovala odrazový můstek a oporu lidem, kteří chtějí být a žít V Prostoru.

• Světový den diabetu

Autor : IFMSA CZ - Mezinárodní federace asociací studentů medicíny

Světový den diabetu

TzVG0Z7p3A4

V roce 2010 bylo v ČR registrováno přes 806 tisíc pacientů s diagnózou diabetes mellitus (cukrovka) a počty nemocných každým rokem stoupají. Cílem projektu je zorganizovat dvoudenní osvětovou akci pro veřejnost zaměřenou na prevenci cukrovky (diabetes mellitus). Návštěvníci budou mít možnost poznat život diabetika a následky této nemoci. Naším cílem je motivovat lidi k lepší péči o své zdraví. Na několika interaktivních stanovištích si budou moci nechat změřit tlak, procento tuku v těle nebo se naučí první pomoc člověku v hypoglykemickém stavu. Kromě toho poradíme, jak vůbec začít se změnou životního stylu. www.ifmsa.cz/fakulty/brno/

• Kabinet nezávislého filmu

Autor : Markéta Hájková a Anna Kučerová

Kabinet nezávislého filmu

TzVG0Z7p3A4

Staňte se součástí filmového podhoubí. Cílem unikátního filmového festivalu je navazování spolupráce mezi začínajícími filmaři a významnými odborníky z filmové branže, přičemž veřejnosti umožňuje zapojit se do inspirativních diskuzí. Přináší uvolněnou a bezprostřední atmosféru filmové projekce a vynáší film z anonymního prostředí kin do prostor oblíbených brněnských klubů.

www.kabinetnf.cz/, www.facebook.com/kabinetnf?fref=ts

• Krojové dílny

Autor : Folklorní soubor Svéráz, z. s.

Krojové dílny

TzVG0Z7p3A4

Pomozte nám probudit zájem lidí o uchování krásy folkloru na Podluží! Otevřeme možnost poznat tradiční postupy tvorby krojů. Lidoví umělci se podělí o svá vzácná řemeslná tajemství s účastníky dílen, kteří pod jejich vedením budou moci rozvíjet svou tvořivost ve vyšívání chlapeckých košilí, malování mašlí a ornamentu, škrobení sukní, oblékání a skladování kroje. Naše fb stránky Folklorní soubor Svéráz z Podluží. Dejte nám svůj hlas!

• Šlápni do pedálů lásky – cyklojízda s NAKOLEONem 2014

Autor : Lukáš Likavčan a Dagmar Weisbauerová

Šlápni do pedálů lásky – cyklojízda s NAKOLEONem 2014

TzVG0Z7p3A4

Legendární NAKOLEON, s nímž na společnou cyklojízdu loni vyrazilo více než 1 000 Brňanů, se zamiloval. Jeho srdce uchvátila NAKOLEONA, on však nemá zatím nic jisté. Bude ještě muset pořádně šlápnout do pedálů lásky, aby si získal její přízeň. Při té příležitosti opět svolává tisíce lidí na společnou projížďku Brnem na sobotu 20. září odpoledne. Největší česká cyklojízda se zasadí o rozvoj brněnské cyklodopravy a vtisknutí jízdního kola do tváře města a myslí lidí. Šlápnete do toho s námi?

• Zažít město jinak – Kobylisení

Autor : Matěj Šach a Marie Ponomarenko

Zažít město jinak – Kobylisení

TzVG0Z7p3A4

Pro širokou komunitu v Kobylisích chceme připravit sousedské slavnosti na Kobyliském náměstí, které se stanou součástí akcí Zažít město jinak, každoročně pořádaných z. s. Auto*Mat. Naším cílem je přetvořit parkoviště na místo plné kultury a zábavy, se stánky s občerstvením a domácími výrobky, s výměnným antikvariátem a bazárkem s oblečením a množstvím sportovních aktivit. Důležitou částí programu bude i vystoupení umělců z celých Kobylis. Budeme velmi vděční za každý hlas! Více na: facebook.com/Kobyliseni

• Enter Free Cinema Ostrava a Jihlava 2014

Autor : Alexandra Forejt Lipovská a Jiří Forejt

Enter Free Cinema Ostrava a Jihlava 2014

TzVG0Z7p3A4

Nahlédnout do světa filmového řemesla umožní studentům věku  14-18 let workshop Enter Free Cinema Ostrava 2014 na MFF Ostrava Kamera Oko (26. 9. – 30. 9.) a dokumentární workshop Enter Free Cinema MFDF Jihlava 2014 na MFF v Jihlavě (23. 10. – 27. 10.). Mladí lidé z ostravských a jihlavských škol si vyzkouší jednotlivé filmové profese a natočí vlastní hraný, dokumentární a experimentální krátký film. Organizátoři jsou propagátory filmové výchovy a vzdělanosti pro mladé. www.facebook.com/FreeCinemaole?ref=hl

• Nová Nově – sousedská slavnost v naší ulici

Autor : Lucie Bílková a Vojtěch Nárovec

Nová Nově – sousedská slavnost v naší ulici

TzVG0Z7p3A4

Nová nově – to je název sousedské slavnosti, která proběhne 13. září v ulici spojující centrum Českých Budějovic a dříve zanedbanou čtvrť. Celý den zde budou probíhat hudební a divadelní vystoupení, workshopy, bleší trh a další program. Do organizace chceme zapojit nejvyšší možný počet dobrovolníků i samotné obyvatele ulice. Tento den má být jen začátkem – nejenže chceme z festivalu udělat tradici, ale i po zbytek roku budeme pořádat menší akce využívající sdílený prostor a posilující místní komunitu.

Hlasování

Vložte své telefonní číslo, SMSkou vám přijde ověřovací kód, který vepíšete do tohoto pole. Vaše telefonní číslo slouží pouze k zajištění férovosti hlasování a nebude využito k žádným jiným účelům.

Pokud vám SMS s kódem nepřijde napište mail na hlasovani@nadacevodafone.cz s vaším telefonním číslem a názvem projektu, pro který chcete hlasovat.

Hlasování

Kód opište do pole pro kód a stiskněte Hlasovat.

Hlasování

Děkujeme, Váš hlas právě posunul tento projekt blíž realizaci.