Program Digitální odysea pomáhá zdarma seniorům vyznat se v online světě

A v Česku ho využilo už přes 50 tisíc lidí. Mezinárodní den seniorů připadá na 1. října. Nadace Vodafone se s programem Digitální odysea věnuje seniorům dlouhodobě každý den.

Program Digitální odysea nabízí online i osobní kurzy digitálního vzdělávání napříč Českou republikou. Díky tomu se každoročně tisíce seniorů po celé České republice mohou zapojit do světa moderních technologií. Program nabízí osobní kurzy, nyní také v 50 knihovnách. Senioři se zde učí, jak pracovat s chytrým telefonem nebo tabletem a jak naplno využít možnosti dnešní doby a zůstat tak v kontaktu se svými blízkými i společností.

„Skrze program Digitální odysea jsme už v Česku oslovili více než 50 000 seniorů, kteří se díky němu stali sebevědomějšími a nezávislejšími v digitálním světě. Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podílejí na těchto iniciativách, a povzbudit seniory, aby využili nabízené příležitosti k objevování nových dovedností a možností, které digitální svět nabízí,“ říká Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone.

Pro ty, kteří preferují vzdělávání online nebo si chtějí po osobním kurzu ještě rozšířit své znalosti, je vytvořena platforma Digitální odysea, kde mohou senioři pokračovat ve svém vzdělávání z pohodlí domova.

Platforma nabízí lekce z různých odvětví: od prvního používání chytrého telefonu a jeho nastavení přes bezpečnost na internetu až po hledání informací o koníčcích a zájmech nebo digitální komunikaci se státem. Online platformu může používat senior samouk, senior s digitálním asistentem nebo s kýmkoliv z široké veřejnosti, může tak jít třeba i o společný čas prarodičů s vnoučaty.

Digitální odysea spolupracuje s různými organizacemi specializujícími se na vzdělávání seniorů. Jednou z nich je Moudrá sovička, která nabízí osobní kurzy a skrze Moudrou síť dokáže individuálně pomoci seniorům v konkrétním problému.

Digitální odysea je součástí mezinárodního projektu Hi Digital, který působí v šesti zemích Evropy: Irsku, České republice, Anglii, Lucembursku, Rumunsku a Holandsku.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.